De lyckades få hit fråga Olle från kanal 5!

Karolin, Jenny, Johanna och Madde i åk2 läser projekt och företagande kursen och valde att göra ett mindre projekt som skulle handla om sex och samlevnad.
De tog kontakt med Olle Waller som arbetar med programmet fråga Olle på kanal 5 om han kunde komma till Leksand och föreläsa för alla åk2 elever.
I DAG KOM HAN! Tjejerna har ordnat föreläsningssal med en tekniker, de ordnade så att scenen skulle se bra och trivsam ut med fåtöljer, vatten och frukt. De har ordnat fram en chaufför som hämtade vid tåget och de har fått sponsring av Hotell Dalecarlia som ordnade hotellnatt för Olle med fru.
Radio Dalarna och tidningarna var på plats under föreläsningen som varade i 1,30 timmar som avslutades med frågestund som Johanna höll i.
Publiken var mycket nöjd efter en avspänd föreläsning som tog upp allvarliga saker ungdomar funderar över.Tjejerna tackar Lek och Hobby som sponsrade med ett bidrag och Visir biografen för ett bra pris och tekniker på plats samt Hotell Dalecarlia.


Vi är i hotell SM final igen!

Vi har gjort det igen!
För 4:e året i rad har Hotell- och restaurangprogrammet Siljan-Sälen i Leksand kvalificerat sig till finalen i hotell SM i Nyköping tillsammans med fyra andra skolor.
Deltävlingen bestod av att eleverna skulle göra arbetsgången med en stor konferens på 200personer från start till mål.
Anna Eriksson och Angelica Hirscher är de elever utifrån fördjupningskursen: reseledare och guide och hotell T som får representera Gästis i Nyköping den 20/3.
GRATTIS.

Lugnt på Gästis - full fart i Sälen!

I måndags vinkade vi av våra åk3 elever som for till Sälen med pick och pack för 8 veckor.
De har nu installerat sig och påbörjat sin arbetsplatsförlagda utbildning på olika företag.
Två veckor har de nu på sig att bli varma i kläderna för sedan kommer det tre sportlovs-
veckor då Sälen fyller alla sina 50.000 bäddar.
Snön yr både här och i Sälen.

Här på Gästis håller åk2 ställningarna och hade fullsatt matsal i går onsdag med flera
bord som firade födelsedagar och avtackningar.
Åk1 gnuggas i att kunna börja ha öppet i mars månad och att få grundkunskaper i
hur hotell, hygienarbete, servering och kök fungerar.

 


RSS 2.0